Wat betekent bore-out?

Bore-out, waar staat het voor?

Een bore-out betekent verveling. De symptomen zijn vaak dezelfde als bij een burn-out. Mensen die lijden aan een bore-out zijn vaak moe en lusteloos en werken onder hun niveau. Het werk is saai en eentonig waardoor het een sleur wordt. De batterijen lopen snel leeg en nog het ergst van al, men voelt zich schuldig en wil de schijn ophouden voor de buitenwereld dat men veel werk heeft uit angst om zijn baan te verliezen.

Wat is het verschil met burn-out?

Een bore-out loopt vaak samen met een burn-out.  Alleen is het verschil soms moeilijk merkbaar omdat de symptomen vaak gelijkaardig zijn.

Bij een bore-out zit men al veel te lang in zijn comfortzone. De werknemer krijgt geen prikkels meer en de uitdagingen vallen weg. De verveling treedt op en door het gebrek aan zelfontplooiing heeft men geen zin meer in werken. Men wordt moe. Het enige wat men nog wil, is dat de dag snel vooruitgaat zodat men vlug naar huis kan. Eens men de deur van het kantoor heeft dichtgetrokken, wil men niets meer met het werk te maken hebben.

Bij een burn-out is men al veel te lang tot het uiterste gegaan. Dit noemt men de effortzone. Men heeft last van stress en men is vaak perfectionistisch ingesteld. Het werk komt altijd op de eerste plaats. Bij een burn-out wil men té veel doen terwijl men bij een bore-out het gevoel heeft om niet genoeg te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *