Passie

Wat is passie?

Passie betekent meer dan hartstocht. Passie kan ontstaan doordat je een immense liefde voor iets of iemand voelt. Een hobby kan ook jouw passie zijn. Alle zenuwen en spieren in het lichaam staan strakgespannen wanneer je je passie kan beoefenen. Je streeft naar een doel. Je hebt een intens verlangen en je kan aan niets anders meer denken.

Pittbull met lippenstift

Je kan je passie richten op doelen zoals sport, muziek, gezondheid, een of andere hobby, mensen of dieren. Een passie voor iets hebben is zo’n bijzonder gevoel al zijn er ook mensen die nergens een bepaalde passie voor voelen. Jammer want ze weten niet wat ze missen want passie is mooi.

Wanneer ontstaat passie?

Passie ontstaat wanneer je ergens affiniteit mee hebt. Bijvoorbeeld als je ergens goed in bent of iets graag doet. Een thema dat je aanspreekt zoals milieu of gezondheid. Dan ga je je daarin verdiepen. Op die manier wordt er een hersendeeltje geraakt en wordt er dopamine afgescheiden waardoor je je goed gaat voelen.

Als je een bevredigend gevoel krijgt voor je passie, dan gaat die passie alleen nog maar groeien. Het wordt een verslaving. Een middel of een manier die je niet meer kan missen in je leven.

Is passie nodig in je leven?

Ja, over passie zijn al vele artikels geschreven en met passie heb je meer zin in je leven. Passie voor iets hebben is gezond, het is een drijfveer om beter te worden en meer te leren over de thema’s die je aanspreken. Passie is de sterkste drijfveer om iets te bereiken in je leven.

Obsessie

Passie is goed, behalve wanneer het een obsessie wordt. Bij een obsessie kan je geen afstand meer nemen van je onderwerp en gaat het je leven beheersen. Wanneer je je passie niet meer de baas kan of wanneer je geen rem meer voelt om afstand te nemen, dan heb je een probleem en moet je hulp zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *