Vieques

Geschiedenis

Vieques of Isla de Vieques is een van de offshore eilandgemeenten dat behoort tot het eiland Puerto Rico. Dit unieke paradijs is gelegen in het noordoosten van de Caraïben en maakt deel uit van de Spaanse Maagdeneilanden. Bijgevolg heeft het eiland zijn invloed van 400 jaar Spaanse aanwezigheid behouden Het ligt op ongeveer 13 kilometer van het oosten van Puerto Rico. Vieques is 34 kilometer lang en 4 km breed. De bijnaam die het krijgt is ‘Isla Nena’ wat ‘het eiland van het kleine meisje’ betekent.

Map of Vieques

Foto: Wikipedia

Vroeger was Vieques internationaal bekend als testterrein voor bomaanslagen door de Amerikaanse marine. Maar na veelvuldige protesten vertrok de marine in 2003. Vandaag is het een groot natuurreservaat met talloze stranden die nog steeds de namen van de marine bevatten, zoals Red Beach, Blue Beach en Green Beach.

Mosquito Bay

Vieques is de thuishaven van de bekende Mosquito Bay, de helderste bioluminescente baai ter wereld. Het is een magische plek en een aanrader voor wie op zoek is naar een originele vakantie. Bovendien vindt men hier nog tientallen onbebouwde strandbaaien waar men de ware betekenis van de de tropische gelukzaligheid kan ervaren.

Mosquito Bay Vieques

Foto Wikimedia: Mosquito Bay Vieques

Authentiek

La isla de Vieques is een van de laatste bestemmingen die nog steeds lijkt op de Caraïben van vroeger. Deze unieke plek is rustig, weelderig en vooral bekleed met een natuurlijke schoonheid. Daarnaast vind je er ook de typisch vrij rondlopende Paso Finopaarden.

paarden in Vieques

Autorijden is er nog echt een plezier. Bijgevolg leiden de smalle wegen naar schilderachtige plekjes en charmante steden. De stranden zijn er vrij van ontwikkeling.

Leguaan
Strand op Vieques

Dit prachtige eiland is een echte bestemming voor natuurliefhebbers. Liefhebbers van snorkelen, duiken, paardrijden en surfen kunnen er hun hartje ophalen. Ook kan men er lange wandelingen maken over de natuurpaden die leiden naar afgelegen stranden. En ook niet te vergeten, men kan er heerlijk fietsen, vissen en ’s nachts genieten van de magie van Mosquito Bay.

Eens je een voet hebt gezet op Vieques dan wil je nooit meer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *