Stijladvies

Wat is stijladvies?

Stijladvies gebeurt door stylisten en wordt voornamelijk gegeven bij mode en kleding. Alhoewel er ook interieurstylisten of interieurarchitecten bestaan, kennen we de term vooral van televisie uit de talrijke restylingprogramma’s. Iedereen wil er graag op zijn best uitzien en weet niet altijd hoe dat moet. Dat is ook niet te verwonderen want een eigen stijl aanmeten is niet eenvoudig.

Figuurvorm

Stijladvies betekent dat de styliste gaat kijken naar de figuurvorm van de klant. Er bestaan verschillende figuurvormen waaronder rechte en ronde. Dit laatste heeft totaal niets met gewicht of grootte te maken, maar alles met de vorm van het skelet waarmee eenieder is geboren.  Van een rechte naar een ronde figuurvorm gaan zal nooit lukken omdat men zijn figuurvorm eenvoudigweg niet kan veranderen. Een figuurvorm is identiek. Iets om trots op te zijn. Wat wél kan, is om zich te kleden naar de figuurvorm die men heeft. Eens men deze kennis heeft verworven, gaat er een heel bijzondere wereld open.

Stijladvies gaat veel verder dan alleen maar kijken naar de figuurvorm en naar het type kleding dat bij iemand past. Het geeft tevens adviezen over de gezichtsvorm, soorten stoffen die het best bij iemand passen, accessoires zoals juwelen, handtassen, sjaals en hoeden,  make-up, beenderstructuur, gezichtsvorm en schoenen waaronder meer specifiek de types hakken die een persoon laten flatteren. Niet alleen mooie schoenen worden aanbevolen maar ook gezonde schoenen. Het is niet de bedoeling dat een schoen gaat knellen wanneer men hem koopt. Comfort is het magische woord voor zowel kleding, accessoires als schoenen.

Gezichtsvorm

Net als de figuurvorm kan men ook de vorm van zijn gezicht laten bepalen. De gezichtsvorm is net als de figuurvorm iets dat men niet kan veranderen en waarmee men wordt geboren. Iets om geweldig fier op te zijn. De gezichtsvorm is belangrijk bij het kiezen van een gepast kapsel en accessoires.  De kunst van goede accessoires is om precies diegenen te kopen die niet veel geld kosten maar er wel duur uitzien.

Het grote voordeel van een figuur- en gezichtsvorm is dat het dingen zijn waar elke persoon trots mag op zijn. De reden? Iedere gezichts-en figuurvorm is uniek. Alleen diegene die de kennis verwerft kan al die pracht nog meer in de verf zetten door zich goed te kleden en zichzelf te verzorgen.

Eens men weet welke figuur- of gezichtsvorm men heeft, dan kan men als creatief lichaamsontwerper aan de slag. In het begin is het een hele studie. Maar eens men de knepen van het vak begint te leren, is het fluitje van een cent. Kleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Styling heeft totaal niets met geld te maken, wel met de juiste keuze voor iedere gezichts- en figuurvorm. Het voordeel is wanneer men dit eenmaal weet, dat shoppen alleen maar fun wordt. Men hoeft zelfs niet veel budget te spenderen aan een waardevolle outfit die wél wordt gedragen en niet alleen bestaat uit kledingstukken die enkel dienen om zijn kledingkast mee te vullen.

Besluit

Hoe men ook wordt geboren, ongeacht welke figuur- of gezichtsvorm men heeft. Iedereen is mooi! Het is alleen de kunst om te ontdekken welke kledingstukken en accessoires het best bij een persoon passen. Eens men die kunst heeft verworven, blijven er niets dan stralende gezichten over. En niet alleen dat van jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *