Mooi zijn

Wat betekent mooi zijn?

Uiterlijk

Mooi zijn is een objectief gegeven. Iedereen is mooi! Wil dat zeggen dat schoonheid alleen maar met uiterlijk te maken heeft? Uiteraard niet, dat weet iedereen. Toch zijn velen onder ons vaak ongelukkig omdat ze niet tevreden zijn over hun figuur of over hun uiterlijk.

Schoonheid wordt bepaald door de media. Jammer genoeg niet door onszelf. Schoonheid moet volgens de media voldoen aan welbepaalde regels. Het zijn net díe regels die mensen vaak zo ongelukkig maken. Heb je maatje 38? Is je huid wel egaal genoeg? Heb je niet te veel vet op je heupen zitten? Allemaal regels die niet realistisch zijn want de beelden in de media worden gefotoshopt. Niemand ziet er perfect uit in het werkelijke leven.Tracht dus ook niet om te voldoen aan de indrukken die je overal ziet, op televisie, in tijdschriften, op sociale media. Alles wordt gemanipuleerd en is ‘fake’.

Persoonlijkheid

Iedereen is uniek. Gelukkig maar. Iedere persoon heeft zijn eigen karakter met originele karaktereigenschappen. Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en minder goede kanten. Indien iedereen perfect zou zijn, dan zou de term “gelukkig” niet meer bestaan. Het klinkt banaal maar het is wel een doordenker. Zelfaanvaarding is een van de mooiste dingen in het leven. Perfectie bestaat gewoon niet. Zelfs niet bij de prachtigste modellen. Mooi zijn is een algemeen begrip dat iets zegt over de innerlijke kenmerken van iemand. Alleen uiterlijk mooi bestaat niet. Neem een perfect uitziend model dat haar mond opendoet en helemaal niet kan praten. Hoe hoog scoort deze persoonlijkheid dan op de ladder?

Verzorging

Mooi zijn heeft vooral met verzorging te maken. Kleed je je goed? Kies je voor de juiste snit en kleur? Zit je haar goed? Heb je je make-up bijgewerkt? Maak je gebruik van accessoires? Zijn je nagels bijgeknipt? Voor de mannen, is je baard geschoren of verzorgd? Ga je op tijd naar de kapper?

Mooi zijn betekent zichzelf goed kunnen profileren en dat kan je alleen maar doen wanneer je jezelf goed kent en wanneer je goed zit in je vel. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen en laat je stralen. Zelfkennis is de bron van alle geluk.  Een mix van al deze gegevens maakt een mens gewoon “mooi”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *