Miami

Ligging

Een van de belangrijkste trekpleisters in de Verenigde Staten is Miami. Miami is gelegen in het zuidoosten van de staat Florida en telt ongeveer 6 miljoen inwoners.

In de jaren ’70 en ’80 was Miami een vervallen metropool. Het bruiste er van de criminelen en Cubaanse vluchtelingen. In 1990 begon men aan de wederopbouw van de stad  met de bedoeling om het toerisme weer op de kaart te zetten en een trekpleister te zijn voor vele conventies en beurzen. De haven is een van de belangrijkste zeehavens van Noord-Amerika. Niet onbelangrijk is dat het een belangrijke doorvoerhaven van en naar de Caraïben is. Voor toeristen die van cruises houden is dit de ideale plaats.

Miami is op en top Amerikaans. Doch door de grote aanwezigheid van latino’s o.a. inwoners van Cuba en Mexico heb je meteen het gevoel in een Caraïbische stad te zijn terechtgekomen. 70% van de bevolking is hispanic of latino en slechts 10% is blank. 19% is Afro-Amerikaans en 1% is Aziaat. Engels is er de officiële landstaal maar door de aanwezigheid van de kleurrijke bevolking wordt er meer Spaans dan Engels gesproken. De media zijn tweetalig.

Downtown Miami

Dit is het zakelijke hart van de stad. Hier bevinden zich voornamelijk kantoorgebouwen en banken aangevuld met hotels van zakenlui.

Bayside marketplace

Bayside marketplace Is vooral gericht op toeristen. Het is een groot winkelcentrum gelegen aan de noordzijde van Downtown Miami. Van hieruit kan je rondvaarten maken langs de vele eilanden van Miami Beach en de haven van Miami.

Wanneer de zon ondergaat moet je alert blijven voor de vele zwervers en bedelaars. Er wordt aangeraden om niet alleen buiten te komen, tenzij op toeristische plekken waar vele mensen aanwezig zijn.

Coral Gables

In deze buurt vind je voornamelijk ruime villa’s omgeven door groene straten. Je vindt er o.a. de Fairchild Botanical Garden en de Miracle Mile die je een ongelooflijke shopgelegenheden biedt.

Foto Wikipedia

Coconut Grove

Coconut Grove

Dit is een zeer populaire plek voor zowel toeristen als voor de lokale bevolking. Je kan er shoppen, eten en drinken. In en rondom het openlucht winkelcentrum, de CocoWalk kan je een aantal bars en restaurants bezoeken of een filmpje meepikken.  

Little Havana

Little Havana is de Cubaanse wijk van Miami waar voornamelijk Spaans wordt gesproken. Hier vind je nog de traditionele Cubaanse gerechten. Uniek in deze buurt zijn de domino spelende Cubanen in Calle Ocho. Tijdens de carnavalsperiode is hier een unieke optocht waar miljoenen mensen op af komen.

Foto Wikimedia
Foto’ Wikimedia

Miami Beach

Miami Beach is een zelfstandige gemeente die maar al te vaak wordt aanzien als een deel van Miami. Niets is minder waar. Miami Beach is gelegen aan de Atlantische Oceaan aan het oostelijke deel van de stad Miami. In het zuiden vind je het welbekende South Beach met het Art Deco district. Je vindt er een prachtig breed zandstrand met de grote boulevard Ocean Drive en vele bekende restaurants en bars. Hier bevindt zich het uitgaansleven van Miami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *