De margarita is een heerlijke cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. De smaak is een beetje zurig maar wel erg verfrissend.
Geschiedenis
Carlos “Danny” Herrera claimt in zijn memoires van 1992 dat hij de cocktail in 1938 creëerde in Tijuana voor Marjorie “Margarita” King. Deze dame was een showgirl die allergisch bleek te zijn voor alle sterke drank. Behalve voor tequila. Uiteindelijk is het een erg bizar verhaal. Tot slot kan men zeggen dat de ware herkomst van de margarita nog steeds niet bekend is.
Verschillende soorten
Met een margarita kan je best creatief zijn. Bovendien kan je kiezen voor de originele of de traditionele margarita.
De originele versie wordt gemaakt op de volgende manier:
Meng
- 45 ml Tequila
- 30 ml Triple Sec
- 2 limoenen
Meng alles in een shaker en vergeet vooral het zout als garnituur niet. Dit is eigen aan de traditionele margarita
De lekkerste margarita serveer je in de traditionele margaritaglazen. Een pittige versnapering zijn de traditionele tortilla chips met dipsaus. Daarin kan je variëren van een gekruide pikante tot een overheerlijke looksaus. Ook guacamole is een uitstekende keuze.
Verschillende soorten
Naast de traditionele margarita bestaan er ook nog andere soorten.
- Blue margarita: wordt gemend met Curaçaolikeur
- Royal margarita: wordt gemengd met Grand Marnier
- Orange margarita: wordt gemend met sinaasappelsap en Cointreau en proeft enigszins wat zoeter
- Imperial margarita: wordt gemengd met Mandarine Napoleon
Staat jouw smaak er nog steeds niet tussen?
Probeer dan zeker een andere variant zoals:
- Strawberry margarita: waarbij je de Triple Sec kan vervangen door aardbeienlikeur en verse aardbeien als garnituur.
- Frozen margarita: gemengd vers fruit en crushed ice.
Crushed ice kan je maken met een ijscrusher, een blender of door ijsblokjes in een handdoek met een deegroller fijn te slaan. Het ijs smelt sneller dan gewone ijsblokjes en geeft je cocktail een fris accent.
- Pineapple margarita: Meng 30ml met 15 ml Triple Sec, limoensap, 4 stukken verse ananas en 15 ml ananassap. Werk af ten slotte af met wat zout op de rand.
Smakelijk. Laat de zomer maar komen!