Landkreis Berchtesgadener Land

Wat betekent Landkreis?

Een Landkreis is een distict, een bestuursdistrict of een kanton.  Het is een deel van een deelstaat in Duitsland. In totaal zijn er 323 kreisen.

Een Landkreis is verantwoordelijk voor ziekenhuizen, afvalverwerking en verstrekking van rijbewijzen e.d. Steden met meer dan 100.000 inwoners horen meestal niet bij een Landkreis en zijn zelf voor deze diensten verantwoordelijk. Zulke steden worden kreisfrei genoemd en behoren tot de stadsdistricten.

Foto Wikipedia

Het Berchtesgadener Land

Het Berchtesgadener Land bevindt zich in het zuidoosten van Opper-Beieren en strekt zich uit van de kleine historische Rupertiwinkel in de zuidoostelijke grens van Beieren tot aan het Nationaal Park Berchtesgaden en aan de grens met Oostenrijk. Door haar schoonheid behoort dit landschap tot een van de allermooiste regio’s van Zuid-Duitsland. De mensen zijn er supervriendelijk en traditionele gebruiken en waarden werden stevig behouden in deze streek die tevens ook naamsbekendheid heeft gemaakt als filmregio.

snow wood sea landscape
Photo by Maximilian Oeverhaus on Pexels.com

Het Berchtesgadener land is verdeeld in 15 gemeenten waarvan er slechts 3 de status van stad hebben meegekregen. Dit zijn Bad Reichenhall, Freilassing en Laufen.

De overige gemeenten zijn: Ainring, Anger, Bayerisch Gmain, Bischofswiesen, Piding, Ramsau bei Berchtesgaden, Saaldorf-Surheim, Schneizlreuth en Schönau am Königssee.

Berchtesgaden, Marktschellenberg en Teisendorf dragen de naam van markt.

2 plaatsen zijn niet gemeentelijk ingedeeld. Deze zijn Eck en Schellenberger Forst

Beieren is een ideale vakantiebestemming voor de vakantieganger met veel natuurgebied en landelijke variatie. Je hebt er niet alleen de gezonde Alpenwereld maar daarnaast vind je er ook gedeeltes die vlak zijn. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitse.

green trees near snow covered mountain
Photo by Eimantas Juskevicius on Pexels.com

Deze ligt op 2.962 meter hoogte en heeft 3 gletsjers. De Zugspitze is voorzien van een uniek 360 graden panorama met uitzicht op meer dan 400 alpentoppen in maar liefst 400 verschillende landen. Het hele jaar door valt er van alles te beleven. Een tocht met de nieuwe Seilbahn Zugspitze is dan ook een belevenis en mag je zeker niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *