Het oude San juan

Geschiedenis

‘Viejo San Juan’ zoals de Puerto Ricanen het noemen of beter bekend als San Juan Antiguo, is de oudste stad van de Verenigde Staten. Vroeger noemde men deze stad ‘Caparra’de eerste nederzetting van Puerto Rico. Het oude San Juan werd opgericht door de beroemde Spaanse veroveraar Juan Ponce de León in 1519. Dankzij de gunstige geografische ligging bloeide het centrum open. Het historisch district is de tweede Europese nederzetting op het westelijk halfrond.

Het oude San Juan is de oudste stedelijke kern van het eiland. Bezienswaardigheden zijn:

  • het oudste huis
  • de christelijke tempel
  • het uitvoerende herenhuis
  • het klooster en de militaire verdedigingswerken

Het Castillo de San Felipe del Morro, het Castillo de San Cristóbal, het circuit van de verdedigingsmuren en het paleis van Santa Catalina worden beschouwd als cultureel erfgoed en zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Foto: Wikipedia

Ligging

Old San Juan ligt op een klein en smal eiland langs de noordkust van Puerto Rico. Het is verbonden door 3 bruggen met het vasteland. In het noorden vind je de Atlantische Oceaan en in het zuiden de baai van San Juan.

Op een steile rots van ongeveer 30 meter hoog aan de westkant van het eiland kom je aan de ingang van het Fort San Felipe del Morro, waarin zich een vuurtoren bevindt.

Typisch

Kenmerkend voor de stad zijn de smalle, blauwe geplaveide straten en de huizen met de gekleurde gevels en de platte bakstenen daken die dateren uit de 16de en 17de eeuw. Met zijn overvloed aan winkels, historische plekken, musea, openluchtcafés, restaurants, gracieuze huizen, schaduwrijke pleinen en de oude schoonheid en architectonische eigenaardigheden is Old San Juan een belangrijke plek voor lokaal en binnenlands toerisme. Je kan er gebruik maken van de gratis toeristische trolley of tram. Deze dienst is 7 dagen op 7 beschikbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *