Venice Beach

Venice Beach, gelegen in Los Angeles is een van de populairste plekken in de staat Californië. De drukke boulevard en het prachtige strand zijn een ware trekpleister voor bewoners en toeristen. De bijhorende buurt Venice dankt zijn naam aan het Italiaanse Venetië. Net zoals in Venetië lopen er ook hier vele kleine kanalen en sloten door de buurt.

Foto: WIkemedia

Venice Beach is de plek voor de creatieveling. Van sport tot kunst en cultuur vind je hier telkens iets nieuws en voor ieders wat wils. Op Muscle Beach vind je een reeks aan fitnesstoestellen waar je je naar hartenlust kan laten gaan. In de omgeving zijn tal van castingbureaus aanwezig. Je weet maar nooit of je op een dag kan gecast worden. Blijkbaar werd Arnold Schwarzenegger hier ontdekt. Je kan er volop surfen en omdat het water van de Stille Oceaan heerlijk warm is, nodigt het meteen al uit om erin te springen.Veder kan je er ook nog skaten, basketballen en fietsen.

Straatmuziek, street art en bijzondere architecturen zijn hier al lang geen onbekenden meer. Het is zeker de moeite waard om deze plek eens te bezoeken.

Foto: Wikimedia

Street Art

Venice Beach is bekend geworden om zijn artistieke inspiratie. Vooral Street Art is hier populier. Iedere derde donderdag van de maand vind je er de Venice Art Crawl. Pop-up art wordt gepresenteerd zowel op straat als op het strand.

De wereldberoemde Venice Beach Boardwalk is de grootste attractie van Zuid-Californië. Deze strekt zich uit over anderhalve kilometer ongerepte zandstranden die een ware lust zijn voor het oog. Je kan er prachtige wandelingen maken en genieten van de straatverkopers, muzikanten en allerlei evenementen zoals ‘lopen op glas’ die een normale gang in het leven zijn. Ook kunstwerken en allerhande T-shirts worden rijkelijk tentoongespreid. Het doet je denken aan de jaren ’70 en ’80 en de hippiestijl is hier nog helemaal in.

Winkelen en dineren

Naast allerhande activiteiten zoals sport kan je er ook heerlijk dineren in diverse restaurants en genieten van een unieke shoppingtocht. In Venice vind je een breed assortiment aan winkels, van de meest luxueuze boetieks tot de meest originele edgy shops.

Foto: Wikimedia

Tattoos

Op de Bord Walk vind je talrijke tattoo shops. Enkele namen zijn Ocean Front Tattoo, Black Diamond Tattoo, San Antonia tx en House of Ink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *