De Everglades

Ligging

De Everglades bevinden zich in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het is werelderfgoed, dit betekent dat het een beschermd gebied is.

Het subtropische moerasland staat bekend om het complexe ecosysteem, eindeloze mangroves en moerassen. Een vijfde van de Everglades werd uitgeroepen tot Nationaal Park. In dit leefgebied kan je bedreigde diersoorten terugvinden zoals de Amerikaanse krokodil, de zeekoe en de Floridapanter. Wil je een van deze wilde schoonheden aantreffen dan moet je wel heel wat geluk hebben want de kans dat je ze tegenkomt is namelijk zeer klein. Tijdens het droge winterseizoen heb je de meeste kans om een van de dieren te spotten.

Het natuurgebied telt ongeveer 6100 vierkante kilometer. Dieren die je er zeker zal aantreffen zijn dolfijnen, alligators en allerlei tropische vogels. De beste periode om dit park te bezoeken is van december tot april omdat het tijdens deze periode koeler is. Tijdens de hete zomermaanden vind je er vooral veel steekmuggen.

Bezoek

De Everglades kan je bezoeken met een Airboat. Het is een moerasboot die speciaal werd ontworpen om door de gevaarlijke moerassen te varen. Hij kan door ondiep en bevroren water varen zonder enig risico. De boot raast aan een hoge snelheid door de prachtige mangroves en maakt behoorlijk veel lawaai wat dieren kan afschrikken. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een kleine airboat zodat je niet met dertig mensen op eenzelfde vaartuig wordt gepropt. Er bestaan ook kleinere versies waar men met maximum zes persoon op kan.

Wil je minder stress dan is een online ticket boeken zeker een aanrader. Vaak krijg je dan ook nog extra korting. Je kan de Everglades bezoeken en een boot huren voor een uur maar je kan de excursies ook combineren voor een halve of hele dag afhankelijk van je wensen. Zo is er een tocht met de airboat + een safari (Loap Road Sceni Drive) of je kan er zelfs gaan fietsen. De prachtige outdooractiviteit kan je beoefenen in Shark Valley.

Belangrijk

Goed om weten is wanneer je van plan bent om een dagje erop uit te trekken, vul je bezinetank dan volledig want op de Highway 41 vind je geen enkel tankstation. Zelfs eetgelegenheden zal je hier niet vinden. Het beste is om vooraf een lunchpakket samen te stellen en mee te nemen. Na een dagtrip kan eventueel overnachten in de Florida Keys of in Miami. De afstand van Miami tot het National Park bedraagt ongeveer 89 km en is ongeveer een uur rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *